Kolme varastoautomaattia ja varastonhallintaohjelma tehostamaan Suomen Rakennuskoneen toimintaa

Suomen Rakennuskone Oy maahantuo Komatsun työkoneita Suomeen. Kempeleen toimipisteestä löytyy myös huolto-, varaosa- ja koulutuspalvelut.

Kempeleen toimipisteeseen Suomen Toimitilakaluste Oy (Intolog Oulu) toimitti keväällä 2020 kolme Tornado varastoautomaattia TCPlus varastonhallinta ohjelmalla. Yksi koneista tuli huollon varaosien ja työkalujen säilytykseen. Osa työkaluista on sen verran kookkaita ja painavia että niiden ottaminen käsivoimin automaatista ei ole ergonomista, joten kone varustettiin In&Out Feederillä joka tuo palletin kokonaan ulos automaatista ja mahdollistaa työkalun ottamisen kattonostimelle.

Kaksi automaateista tuli varaosapuolen käyttöön joista toinen toimii FTP kiinteäpaikkaisena jolloin 9500mm korkeaan koneen kapasiteetiksi tuli 99kpl 4000*820mm tasoja, tasokantavuudella 500kg.

Toinen automaatti toimitettiin korkeus mittaavalla HOT toiminnolla missä 9500mm korkean koneen kapasiteetiksi tuli 68kpl 4000*820mm tasoja, tasokantavuudella 500kg.

FPT

FPT toiminnan avulla saadaan automaatin koko kapasiteetti hyötykäyttöön. Kone rakennetaan siten, että asetetut kuormankorkeudet käytetään mahdollisimman tarkkaan hyödyksi. Näin vältymme varastoimasta ilmaa automaatissa. Koneessa voi olla monia eri kuormankorkeuksia ja ovat tällöin kiinteät. FPT ratkaisulla koneen täyttöaste on korkea ~95 %.

HOT

HOT toiminnon avulla on mahdollista varastoida monia eri korkeuden omaavia tuotteita samalla tasolla. Toiminto on täysin automaattinen ja tuotteiden mittaus tapahtuu aina kun tasoa siirretään takaisin koneeseen käyttöaukolta. Mittauksen jälkeen ohjelmisto etsii koneesta vapaan paikan mitatun korkeuden mukaan. Jotta HOT toiminto pystyy hakemaan tuotteille vapaan paikan tulee koneessa olla tyhjää tilaa. Tämä tarkoittaa pienempää kapasiteettia verrattuna FTP toimintaperiaatteeseen.