Varastoautomaatilla tehokkuutta ja ergonomiaa Tarvikekeskuksen uusiin toimitiloihin

Ranuan Tarvikekeskus Oy on perustettu vuonna 1989 ja sen toimialana on moottoriajoneuvojen osien ja varusteiden vähittäiskauppa. Yrityksen liikevaihto 2022 tilikaudella 31 721 000 EUR

Katso video

Ranuan Tarvikekeskus Oy halusi uusien toimitilahankkeiden yhteydessä tehostaa pientarvikevarastointia ja tuoda tuotteiden käsittely ergonomisesti myyntitiskien välittömään läheisyyteen.

Projekti lähti liikkelle siitä, että Tarvikekeskus määritteli hissityyppiselle varastoautomaateille varsin selkeästi heille soveltuvan koneen päämitat ja tavara-alustat. Tarvikekeskuksella oli jo alussa selkeä käsitys niistä tarpeista ja koneen ominaisuuksista, joilla he pystyvät nostamaan varastoinnin ja keräilyn tehokkuutta ja tarkkuutta.

Intolog-ketjuun kuuluva Suomen Toimitilakaluste Oy yhdessä laitteen valmistajan eli Kastenin kanssa tekivät ehdotuksen Tarvikekeskukselle kyselyn mukaisesti useasta Kasten Tornado varastoautomaatista. Tarvikeskuksen kanssa käytiin läpi koneiden toiminta ja käyttö. Projektissa mm. mietittiin varastoautomaattien yhteiskäyttöä, kun Oulun uuteen toimitilaan tuli kaksi varastoautomaattia rinnan.

Toimitus Tarvikekeskukselle sisälsi kaikkiaan 3 konetta: 2 kpl Oulun uuteen toimitilaan ja 1 kpl Kokkolan toimipisteeseen. 

Kasten Tornado on Suomessa suunniteltu ja tehty hissityyppinen varastoautomaatti. Intolog-ketjun yritykset palvelevat asiakkaitaan paikallisesti hankkeiden suunnittelussa ja koneen määrittelyssä sekä tekevät tarjouksen, hoitavat asennuksen ja koneen vuosihuollot.

Laitetaanko teillekin?